Her Etkinliği Yardıma Çeviren Okul

Anasayfa >BÜGEM >Her Etkinliği Yardıma Çeviren Okul

Her Etkinliği Yardıma Çeviren Okul

Eskişehir'in En Çok Sosyal Sorumluluk Projesi Yürüten Okuluyuz.

Sosyal Etkinlik Ağırlıklı Okullar Neden Önemlidir?

Sosyal etkinlik yoğunluğu olan okullar genellikle çeşitli ilgi alanlarına ve yeteneklere sahipöğrencileri bir araya getirir. Bu tür etkinlikler, çocukların iletişim kurma, liderlik becerilerini geliştirme, grup içinde işbirliği yapma ve problem çözme becerilerini artırma fırsatı sağlar.

Farklılıklarını kabul edici ortamlar: Sosyal etkinlik yoğunluğu olan okullar genellikle çeşitli ilgi alanlarına ve yeteneklere sahip öğrencileri bir araya getirir. Bu tür ortamlar, çocukların farklılıklarını kabul edici bir ortamda bulunmalarını sağlar.

İşbirlikçi öğrenme fırsatları: Sosyal etkinlikler, öğrencilere işbirlikçi öğrenme fırsatları sunar.Öğrenciler, diğer öğrencilerle birlikte çalışarak sosyal becerilerini geliştirebilir, empati kurabilir ve farklı bakış açılarıyla etkileşime geçme şansı bulabilirler.

Sosyal becerilerin gelişimi: Sosyal etkinlikler, çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bu tür etkinlikler, çocukların iletişim kurma, liderlik becerilerini geliştirme, grup içinde işbirliği yapma ve problem çözme becerilerini artırma fırsatı sağlar.

Çeşitli deneyimler: Sosyal etkinlikler, çocukların çeşitli deneyimler kazanmalarını sağlar. Müzik, sanat, spor, drama gibi farklı alanlardaki etkinliklere katılarak, çocuklar kendilerini keşfetme ve yeni
ilgi alanları edinme fırsatı bulabilirler.

Bu nedenlerle, çocuklar için sosyal etkinlik yoğunluğu olan okullar sosyal becerilerinin gelişmesi için daha uygun bir ortam sağlar ve genel olarak çocukların sosyal, duygusal ve akademik gelişimine olumlu
katkıda bulunur.

Bazı Sosyal Sorumluluk Projelerimiz:

1- Kardeşim Üşümesin

2- Bir Dilek de Senden