E-GÜVENLİK - Çağfen Koleji | Burada Geleceğin Öncüleri Yetişir

E-TWİNNİNG

E-GÜVENLİK OKUL POLİTİKASI ve KURALLARI

AMAÇ:

• Çağfen Koleji Anadolu Lisesi, e-güvenlik çalışmaları ile internet, akıllı tahta, bilgisayar, diz üstü bilgisayar ve cep telefonlarını kullanırken; öğrencilerin, ebeveynlerin ve öğretmenlerin korunmasını amaç edinmiştir.
  • İnternetin ve teknolojinin yaşamın önemli bir parçası olması sebebiyle, herkes, riskleri yönetme ve strateji geliştirme yöntemlerinin öğrenilmesi konusunda bilinçlendirilmelidir.
  • Politikamız, yöneticiler, öğretmenler, veliler, tüm personel ve öğrenciler için hazırlanmış olup, internet erişimi ve bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir.

SORUMLULUKLAR:

• E-güvenlik politikalarının gelişmesine katkıda bulunmak.
  • Olumlu öğrenme aşamasında mesleki gelişim için sorumluluk almak.
  • Okulu ve içerisindekileri korumak için e-güvenlik konusunda sorumluluk almak.
  • Teknolojiyi güvenli ve sorumlu kullanmak.
  • Zarar görülmesi durumunda tehlikeyi gözlemleyip ilgili birimlere iletmek.

OKUL WEB SİTESİ:

• Çağfen Koleji Anadolu Lisesi olarak web sitemizde okulumuzun adres, telefon, fax ve e posta adres bilgileri bulunmaktadır.
  • Sitemizde yayınlanan tüm içerikler genel merkezimizin onayından geçtikten sonra bilgi işlem birimi tarafından siteye konulmaktadır.
  • Okulumuzun web sitesi bilgi işlem birimimizin sorumluluğunda olup güçlü güvenlik önlemleri alınmış durumdadır.
  • Öğrenci çalışmaları , ebeveynlerin izinleriyle yayınlanmaktadır.

GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARIN PAYLAŞIMI:

• Paylaşılan tüm fotoğraf ve videolar okul politikasına uygun şekilde okul idaresinin izni ve onayı ile paylaşılmaktadır.
  • Öğrenci içerikli tüm paylaşımlarda ebeveynlerin izinleri alınmaktadır.
  • Ebeveyn izni yanında öğrencinin de izni olmadan fotoğrafı çekilip kullanılmamaktadır.

KULLANICILAR:

• Öğrenciler tarafından hazırlanacak olan bir video henüz hazırlanmadan önce, bununla ilgili görev alan öğrenciler, öğretmenlerinden izin almalıdır.
  • Paylaşılan tüm öğrenci bazlı etkinliklerde, etkinlik öncesinde velilerin izinleri alınmalıdır.
  • Video konferans, resmi ve onaylanmış siteler aracılığıyla yapılacaktır.
  • Kullanıcılar, şahsi sosyal medya hesaplarında, okul öğrencileri ve çalışanlarının yer aldığı görselleri, okul yetkili mercileri tarafından onaylanmadan paylaşamazlar.

İÇERİK:

• Video konferans yapılırken, tüm kullanıcıların katılabileceği siteler üzerinden yapılacaktır.
  • Video konferans yapılmadan önce diğer okullarla iletişim kurulmuş olması gerekmektedir.
  • Okul öğrenci ve çalışanlarını ilgilendiren/içinde bulunduran tüm içerik, ancak kontrol ve onay süreçlerinden geçtikten sonra, paylaşıma açık hale gelecektir.

İNTERNETİN VE BİLİŞİM CİHAZLARININ GÜVENLİ KULLANIMI:

• İnternet; bilgiye ulaşmakta en önemli araçlardan biri haline gelmişken, bunu okuldaki müfredat ile ilişkilendirerek doğru bilgiye en güvenli şekilde öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi ulaştırabiliyoruz.
  • İnternet erişimlerimizi öğrencilerimizin yaş ve yeteneklerine göre entegre etmiş durumdayız.
  • Tüm okulumuza ait bilişim cihazlarımızı kullanım politikamıza uygun şekilde, gerekli filtrelemeleri yaparak güvenli hale getirmiş durumdayız.
  • Tüm çalışanlarımız, ebeveynlerimiz ve öğrencilerimiz etkili ve verimli çevrimiçi materyallerin kullanımı konusunda bilgilendirilmiştir.
  • E-güvenlik ve siber zorbalık konuları belli derslerimizin yıllık planlarına dahil edilmiş olup, bu konularda yıl içinde öğrencilere bilgi aktarımı devam etmektedir.
  • Çevrimiçi materyaller öğretme ve öğrenmenin önemli bir parçası olup müfredat içinde aktif olarak kullanılmaktadır.
  • 6 Şubat güvenli internet günü okulumuzda kutlanmaktadır.

Özel Çağfen Koleji Anadolu Lisesi 07/2024 tarihine kadar bronz etikete sahiptir. Etiketimizi gümüş etiket seviyesine çıkarmak için e-Safety Label eylem planına uygun hareket edilecektir.

GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ ÇALIŞMALAR

E-TWİNNİNG FORMLARI

Action Planına ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

eSafety_Label_Action_Plan

Assesment formuna ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

eSafety_Label_Survey

REFERANS LOGOLAR