Beslenme ve Hijyen Hizmetleri

Beslenme

Okulumuz öğle yemekleri, mutfağımızda aşçılarımız tarafından hazırlanmaktadır. Kurum diyetisyeni tarafından besin değerleri hesaplanan, hijyen, zengin menü, besleyicilik ve kalite ilkelerine bağlı kalınarak hazırlanılan ve kalite kontrol sorumluları tarafından da denetlenen menüler, okul yetkilileri tarafından onaylanmasının ardından öğrencilere sunulmaktadır.

Eylül Ayı yemek listesi için tıklayınız

Hijyen

Eğitim kurumlarının nitelikli kurumlar olması gerekliliği, sorumluluk duygumuz, çocukların içinde bulundukları gelişim dönemi, hareketlilikleri, alerjik reaksiyonlar, bağışıklık sistemlerinden kaynaklanabilecek durumlar, mevsimsel çevresel sorunlar, salgın hastalık riski gibi çok boyutlu ve derinlemesine analize dayalı olarak, okulumuz hijyen uygulamaları, düzenli aralıklarla yapılan, hafta içi her gün ve hafta sonu yapılan uygulamalar olarak sınıflandırılmıştır. Hafta sonu temizliği, öğrencilerin okulda olmadıkları bir zaman dilimi olması nedeniyle, ayrıntılı ve derinlemesine arındırma işlemi olarak gerçekleştirilmektedir.

Düzenli Aralıklarla Yapılan Uygulamalar

• İçme suyu ve kullanma suyu numunesi alınarak yapılan kontroller

Hafta İçi Her Gün Yapılan Uygulamalar

• Okul bahçesi temizliği
• Sınıf, öğrenci dolabı, salon, atölye, laboratuvar temizliği
• Kat temizliği, ıslak ve kuru zemin temizliği
• Tuvalet temizliği ve tuvaletlerin dezenfekte edilmesi
• Kantin temizliği
• Yemekhane temizliği

Hafta Sonu Yapılan Uygulamalar

• Okul bahçesi temizliği,bakım ve onarımı
• Sınıf, salon, atölye, laboratuvar ayrıntılı temizliği, bakım ve onarımı
• Sıra, materyal, cam ve kapı silinmesi
• Yemekhane ayrıntılı temizliği
• Çalışma ofisleri ayrıntılı temizliği